Door fotografie of druk kunnen de kleuren van de producten enigszins afwijken van de werkelijkheid. Bekijk bij ons de materiaalmonsters om uw keuze te kunnen maken.

Betonproducten gemaakt op basis van kleurstoffen, verliezen op termijn gedeeltelijk iets van hun originele kleur. Vaak worden ze lichter door de invloed van zonlicht.

Betonproducten worden gemaakt door vermenging van zand, grind, cement en water. Zo gezien dus een volkomen natuurlijk product. Bij beton kan cement een chemische reactie aangaan met water, waardoor vrije kalk wordt gevormd. De kalk zet zich op het betonoppervlak af als witte uitslag (kalkuitbloeiing). Dit verschijnsel hoort bij de productie van beton en verdwijnt vanzelf door het weer of door slijtage. Kalkuitbloeiing wordt niet als klacht geaccepteerd.

Net als hout en ijzer komt ook bij beton een vorm van krimp en uitzetting voor. Zorg bij het bestraten langs muren e.d. voor een kleine uitzettingsvoeg zodat de tegels zich kunnen zetten.

Krijgt u meerdere pakketten tegels of stenen gelijktijdig geleverd, meng deze dan door elkaar. Haal de stenen van boven naar beneden van de pallet, dus niet laag voor laag. Er ontstaat zo een optimaal kleurbeeld ondanks de eventuele geringe kleurverschillen.

Tril net gelegde tegels nooit af met een trilplaat. Stenen met een deklaag van natuursteen trilt u alleen maar af met een trilplaat voorzien van een rubbermat. Betonstenen kunt u wel aftrillen.

Het is af te raden uw sierbestrating met een hogedrukreiniger te reinigen. U maakt het product er poreuzer mee waardoor het versneld vuil opneemt. Ook wordt het ‘huidje’ van de deklaag verwijderd, waardoor het in het beton aanwezige grind versneld zichtbaar wordt.

Behandel sierbestrating producten NOOIT met strooi- of dooizout, chloor, zoutzuur of andere bijtende middelen. Dit kan ernstige beschadigingen veroorzaken aan de deklaag van het product.

Alle producten in dit magazine zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Daardoor kunnen materialen uit verschillende producties enigszins afwijken in kleur en structuur. We raden u aan om uw materialen in een keer te bestellen om kleurverschillen te voorkomen.

Controleer uw aankopen altijd voor verwerking. Materialen die eenmaal zijn verwerkt, zijn als zodanig geaccepteerd en kunnen achteraf nooit een reden tot klacht zijn. Herbestratingkosten worden om deze reden dan ook niet vergoed.

Bij Siertegels vult u de voegen het best op met zilverzand of zwartzand.

Verwerk de onze producten altijd conform onze legvoorschriften. Materialen die niet volgens de legvoorschriften, zoals vermeld op deze website, zijn verwerkt vallen buiten de garantievoorwaarden.